Podprogram 2018 - efekty

PODPROGRAM 2018 – efekty

1.    Ośrodek Pomocy Społecznej w Pszczynie z terenu województwa śląskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Chorzowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Gminy Pszczyna pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
•    warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
•    skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
•    mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
•    mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
•    cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
•    tłuszcze (olej rzepakowy),
•    dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 600 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
•    29,55     ton żywności;
•    3000     paczek żywnościowych;
•    0,00      posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2018 dla 16 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 1 spotkanie dla  16 uczestników
• Żywieniowe – 1 spotkanie dla 16 uczestników
• Kulinarne - 1 spotkanie dla  16 uczestników
• Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 16 uczestników

Europejski Fundusz Społeczny

Strona współfinansowana przez Unię Europejską
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Program Operacyjny Kapitał Ludzki.

Kapitał ludzki
X